Sverigedemokraternas ”kärnområden”

DSC_9552Under min tid i Kävlinges kommunfullmäktige fick jag till leda lyssna till Sverigedemokraternas ständiga klagan över “massinvandringen” och dess fruktansvärda följder för de svenska skattebetalarna.  De lyckades blanda in invandringspolitik i snart sagt varenda fråga oavsett vad den egentligen handlade om. Jag insåg snart liksom många andra att SD egentligen bara hade en enda fråga på sin dagordning och det var invandrarfientligheten.

Döm om min förvåning när jag i veckans Kävlinge Nya (http://www.e-pages.dk/kavlinga_nya/259/) på sidan 18 såg Sverigedemokraternas annons om sina “kärnområden” och upptäckte att där inte stod ett enda ord om invandring!
I annonsen menade SD att deras kärnområden var Bostadsbristen, Arbetslösheten, Äldreomsorg, Trygghet, Skola och utbildning, Vård och omsorg, d.v.s. områden som i stort sett alla partier har som kärnområden. Enligt annonsen skiljer sig Sverigedemokraterna alltså inte på något sätt från andra partier.

När jag i dag på Kävlinge vårmarknad den 4 maj upptäckte att vi i Folkpartiet råkade hamna mitt emot Sverigedemokraterna på Mårtensgatan tyckte jag att det skulle vara mycket intressant att höra om deras nya kärnområden. Men där vankades det minsann helt andra bullar än i annonsen. När de försökte komma till tals med Kävlingebor som kom gående på Mårtensgatan var det i stort sett enbart invandringen man talade om och hur mycket den ”illegala” invandringen kostade den enskilde skattebetalaren och SD-representanten i synnerhet som också berättade hur mycket han hade betalat.

SD-annonsen i Kävlinge Nya var alltså samme gamle ulv men där klädd i fårakläder!

Jag tycker att det är djupt tragiskt att Sverigedemokraterna är så historielösa att de som medborgare i ett land som så sent som förra sekelskiftet hade en gigantisk massutvandring till länder som tog emot oss är sådana motståndare till invandring när det är vi själva som har det bra och har förmåga att ta emot invandrare.

I dagens samhälle talas det ständigt om den globala uppvärmningen. Men vi tycks helt ha glömt bort att det faktiskt med tiden väntar oss en stor nedkylning i form av en ny istid. Då väntar oss ett 2 km tjockt istäcke som täcker Sverige. Vart ska vi då ta vägen???

-Jo, till just de länder vars invånare Sverigedemokraterna nu tycker att vi ska vägra ta emot!
Då kanske deras “Afrikademokrater” vägrar ta emot svenskar just därför att de kanske inte är så historielösa som våra Sverigedemokrater är i dag.

Hans Pedersen Dambo
Folkpartiet liberalerna i Kävlinge.

 

Det här inlägget postades i Allmän politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *